Persoonlijk

Als klein kind stond ik al in de pan te roeren bij mijn vader in de keuken, en sinds mijn vijftiende ben ik echt actief bezig met voedsel. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de herkomst van en het idee achter etenswaren. Steeds ben ik op zoek naar de basis en de essentie van voedsel en de bereiding daarvan. Ik zie mijzelf als een kok, een vakman. Geen opsmuk, maar pure, diepe en aangename smaken. Ik werk al jaren samen met lokale boeren, kwekers, jagers en kleine producenten van jam, worst, kaas, bier, wijn en veel andere producten. Mijn expertise op het gebied van wild is sterk gegroeid tijdens mijn jaren als (mede-)eigenaar van Restaurant De Markies.

Nu ik langer dan mijn halve leven achter de kachel heb gestaan en vader ben geworden van een prachtig kereltje, is het tijd voor een wending. Ik ga me in mijn professionele leven nu richten op datgene waar ik vreselijk enthousiast van word, en dat is wild. In mijn ideaalwereld gooien we niets meer weg en gaan we zorgvuldig en met respect om met de natuur. In die wereld worden jagers gerespecteerd voor wat zij doen: het onderhouden van biotopen, het tellen van wilde dieren en het beschermen van leefgebieden en wateren. Zij controleren de gezondheid van de dieren in onze omgeving en zorgen voor een beheersbare wildstand.

Dit werk kost veel, zowel in tijd als in geld, en de overheid draagt hier weinig aan bij. Bovendien wordt voor het vlees door grootgrossiers en poeliers vaak weinig betaald. Ik hoop dat door een eerlijke prijs te betalen voor het wild, de jager ook daar een stimulans vindt om zijn (of haar!) goede werk voort te zetten en er zo voor te zorgen dat ook de volgende generatie kan genieten van mooie dieren en gezonde natuur.

Met De Wilde Slager hoop ik wild toegankelijk te maken voor iedereen. Want dit vlees is zo biologisch dat het niet eens biologisch genoemd mag worden. Mijn hart gaat uit naar het maken van lekkere dingen en natuurlijk naar mijn lieve vriendin en zoon.

David Rutgers, eigenaar De Wilde Slager